Tesettürde bir önemli olan şeyde giyinilen ürünün kumaşıdır. Nedeni ise gün boyu giysinin kişide rahat ettirmesidir. Mevsimlere göre giyinilince ürünün kumaşı dokusu daha da önemli olmaktadır. Bunun için tesettür moda kıyafet ürünleri satan firmalar bu konuya çok dikkat etmektedir. Mesela giyimde ön çok tercih edilen ürünler krep kumaş, terikoton kumaş, terakoton kumaş, keten kumaş,aerobin kumaş, kadife kumaş gibi kumaş türlerini tesettürdeki önemi konumuyla tek tek inceleyebiliriz.

Kadife Kumaş;

Kadife kumaş naylon, yün, pamuk veya ipekle dokunur. Kumaşın kendine has dokusu, yumuşaklığı ve kışlık ürün olup sıcak tutmasından dolayı tercih edilen bir kumaştır. Özellikle önemli günlerde kadife kumaş ile dikilen ürünler tercih edilmektedir. Bu kumaşı merak ediyorsanız felix takımı deneyebilirsiniz.

Terikoton Kumaş;

Pamuk oranı yüksek olup polyester ile karışık kumaştır. Sert bir yapısı ile tesettür moda kıyafetlerinde tercih edilerek kullanılan bir kumaştır. Bu kumaşı merak ediyorsanız row trençkotu deneyebilirsiniz. (Ürüne Gitmek İçin Resme Tıklayınız.)

Krep kumaş;

Krep kumaşları ipek, yün ve viskon karışımıdır. Genel özellikleri ile hafiftir, terleme yapmaz ve rahat bir kumaştır. Her vücut tipine yakışır vücuda yapışma yapmaz. Bu kumaş en çok yaz kıyafetlerinde kullanılmaktadır. Özellikle şık, gösterişli, dökümlü ve salaş bir kumaş olmasından dolayı tesettür moda kıyafetlerinde çokça tercih edilmektedir. Bu kumaşı merak ediyorsanız queen elbiseyi deneyebilirsiniz.

Aerobin kumaş;

Aerobin kumaş daha çok tesettür moda giyiminde tercih edilmektedir. Özellikle tesettür giyimde çok kullanılan bir kumaştır. Duruşu ve renkleri canlı göstermesi insanları bu kumaşa yönlendirmiştir. Bu kumaşı merak ediyorsanız renata elbiseyi deneyebilirsiniz.