Bedene göre seçim yapmak büyük önem taşır. Her bedene yakışan kıyafet türü de farklı olacaktır. Güzel giyim moda olanı giymekten öte, yakışanı giymektir. Görünmesi istenmeyen kusurların örtündüğü modeller, her zaman tercih edilmesi gereken kıyafet stilleri olmalıdır. Bedene yakışan modeller nasıl seçilmelidir? Bunun cevabı oldukça basittir. Moda olandan ziyade, kişinin güzel taraflarını ortaya koyacak kıyafetlere yönelmektir. Kısa boylu ve şişman bir hanımın giyeceği elbise hiçbir zaman iri desenli olmamalıdır. Bacak boyu kısa olan hanımlar için de İspanyol paça pantolonlar önerilmeyecektir.

Vücut Hatlarına Uyumlu Kıyafet Seçimi

Uzun boylu bir hanıma önerilecek olan uzun elbiseler ve bol paça pantolonlardır. Bol paça pantolon giyecek hanımın da kilolu olmaması gerekir. Kilolu bir bayan, mutlaka desenli giyecekse, boyuna ince çizgili ya da küçük desenlere yönelmelidir. Düz ve koyu renkler de kilolu bayanları, olduğundan daha ince gösterecektir. Geniş kalça sorunu olanlar için, bol uzun tunikler kurtarıcı olacaktır. Aşağı doğru genişleyen kıyafetler, kişiyi olduğundan daha ince gösterecektir. Kilolu bayanlar için önerilecek kıyafet stillerini sıralayacak olursak:

·        Bol kesimler

·        Düz ve koyu renkler

·        Küçük desenler

·        Kabarık olmayan modeller önerilir. İnce uzun fiziğe sahip olan bayanların, kıyafet seçiminde pek sorunu olmayacaktır. Çok ince yapılı olanlar için, eteği kloş modeller şık duracaktır.

Kişinin Kıyafet Seçerken Trend Modelleri Tercih Etmesi

Kişinin kıyafet seçerken hem trend modelleri hem de kendine yakışanı seçmesi mümkündür. Kıyafet seçiminde trend modellerde de herkese, her bedene yakışan model çeşitliliği bulunur. Pek çok modacı büyük beden elbise çalışması yapmaktadır. Uzun tunikler, rahat ve bol elbiseler yılın trend olan renk ve desenleriyle tasarlanır. Bu konuda yardım alınacak çok sayıda mağaza ve giyim sitesi de bulunmaktadır. Gereğinden fazla zayıf hanımlar için de önerilecek kıyafet türleri bulunur. Karpuz kollu, kloş kabarık elbiseler, son derece şık duracaktır.

Beden Ölçülerine Uyan Kıyafetleri Giymek

Pek çok insanın yaptığı yanlışlardan biri, zayıflarım düşüncesi ile dar kalıplara yönelmektir. Bu dar kalıplar, kişiyi rahatsız ettiği gibi, çirkin bir giyim tarzı oluşmasına da neden olacaktır. Bunun tersi olan durumlar da olduğundan büyük bedenlerin tercih edilmesidir. Bu durum da elbisenin son derece salaş durmasına sebep olacaktır. Uygun beden seçimi, yakışanı bulup giymek, giyim zevkinin eğitimi sonucu olacaktır.